Noutăţi

Fenomenul adicției, abordare teoretică și practică. Workshop extraordinar

 

AFIS ADICTII

Marți, 27 noiembrie, la ora 11.00, în Sala Senatului Universității ”Danubius”, domnul Psiholog clinician și Psihoterapeut Drd. Florian Miu va prezenta aspecte deosebit de interesante referitoare la patologia adicției.

 

Workshopul va debuta prin abordarea noțiunilor teoretice specifice unor teme precum:

- Uzul, abuzul și instalarea dependenței;

- Dependența de substanțe. Dependența comportamentală;

- Factori decizionali ai instalării adicției;

- Schimbarea funcționalității creierului în consumul abuziv.

Partea a doua a evenimentului va pune accent pe identificarea consumului abuziv, metodele de prevenție și metodele de tratament.

 

FOTO MIU

Keynote Speaker:

Drd. Florian Miu este Psiholog clinician și Psihoterapeut , Președinte al Asociației ”Se poate și altfel”, fondator al Programului Prosalvita.

Cu o experiență în tratarea adictiilor de 8 ani, în 2016 a fondat primul program din zona Galați - Brăila de prevenire şi asistenţă psihologică şi socială a adicțiilor – Prosalvita, în cadrulAsociației ”Se poate și altfel”.

Activitatea pe care o desfășoară se bazează pe un program terapeutic complex, care oferă o alternativa inovatoare la Programul clasic al celor 12 Pasi ai Alcoolici Anonimi, prin perspectiva cognitiv-comportamentală. De asemenea, programul oferă terapie de familie, dependeta fiind o problema care afecteazăîntreaga familie și , de multe ori, apare pe fondul unor probleme familiale.

În planul conștientizăriiși prevenirii adicției, a organizat și susținut diverse activități de tip workshop cu scop de informare, educare, conştientizare și prevenție în legătură cu riscurile şi consecinţele asociate consumului de droguri și adicțiilor comportamentale, de interes atât psihologilor, elevilor, studenților, părinților, cadrelor didactice cât și publicului larg.

Evenimentul este organizat Asociația ”Se poate și altfel”, Programul Prosalvita Facultatea de Comunicare și Relații Internaționale – Specializarea Psihologie din cadrul Universității ”Danubius” din Galați.

 

Purtător de cuvânt – Universitatea ”Danubius”,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Stai Conectat

captcha  

Sus