Noutati

DOMNUL PROF. UNIV. DR. TOADER TUDOREL, JUDECĂTOR LA CURTEA CONSTITUȚIONALĂ A ROMÂNIEI, ȘI PROFESORI EMERIȚI DIN CENTRUL UNIVERSITAR IAȘI, ALĂTURI DE COMUNITATEA ACADEMICĂ DANUBIUS LA DESCHIDEREA NOULUI AN UNIVERSITAR

tt deschPREZENȚĂ DE EXCEPȚIE LA FESTIVITATEA DESCHIDERII ANULUI UNIVERSITAR LA UNIVERSITATEA ”DANUBIUS”

Deschiderea anului academic la Universitatea ”Danubius”, eveniment care, păstrând tradiția de 23 de ani, a avut loc pe data de 1 octombrie, a fost prilejul reîntâlnirii emoționante cu profesori din cel mai vechi centru universitar românesc, Iași. Oameni minunați, profesori de excepție care au făcut parte foarte mulți ani din comunitatea academică Danubius.

Este vorba despre domnii profesori universitari: Prof. univ. dr. Tudorel TOADER, Prof. univ. dr. Ioan HUMĂ, Prof. univ. dr. Neculai BOBICĂ și Prof. univ. dr. Constantin CLOȘCĂ.

rector deschid

Festivitatea a fost deschisă de către domnul Rector Conf. univ. dr. Andy PUȘCĂ: ” Copleșiți de bucuria de a avea alături colaboratori valoroși, profesori emeriți, care, ani de zile, ceas de ceas, au desăvârșit ceea ce vedeți astăzi în jurul nostru, simt energia din această sală plină, o energie care ne motivează să depășim criteriul performanței și să ne îndreptăm către excelență, care, de altfel, este una dintre valorile Universității ”Danubius”. Ne propunem,  în continuare, excelența bazată pe lucrul bine făcut și, cel mai important, bazată pe studenți. Studenții sunt, pentru noi, cei care trebuie promovați. Consider că am evoluat enorm și suntem una dintre cele mai bine văzute universități din România și mult mai bine văzute în spațiul internațional. Mă bazez pe fapte care au avut loc în anii trecuți. Un an bun! Mult succes și multă credință în viitorul nostru!”

Bobocii care au pășit pragul Universității ”Danubius” au făcut cunoștință cu Fondatorul acestei instituții de învățământ superior, Prof. univ. dr. Benone PUȘCĂ, personalitate care a îndrăznit să își asume o misiune curajoasă și avangardistă și care a reușit să își transforme visul, cu multe sacrificii, în această realitate frumoasă din care fac parte deopotrivă, profesori, studenți și absolvenți extraordinari.

fondator desch

Una dintre marile calități ale domniei sale este aceea de a ști să se înconjoare de oameni valoroși, complet dedicați acestei universități și care, după atâția ani, revin, pentru a fi alături în asemenea momente importante, de domnia sa dar și de noua generație care a ales să își continue educația la Universitatea ”Danubius”.

Cu această ocazie, domnul Președinte-Fondator, Prof. univ. dr. Benone PUȘCĂ, a dorit să răsplătească, onorific, prin acordarea diplomei de excelență și a titlurilor de profesori emeriți, invitaților speciali care au făcut parte, într-o anumită perioadă, din elita didactică a acestei universități.

Prof. univ. dr. Tudorel TOADER – ”ceea ce ați reușit dumneavoastră aici, …, este competitiv cu cele mai valoroase și cele mai importante instituții de învățământ superior din România!”

TT2 copy

Nouă ani cadru didactic la Facultatea de Drept a Universității ”Danubius”, până în anul 2001, domnul Profesor univ. dr. Tudorel TOADER, Decan al Facultății de Drept din cadrul Universității ”Al. I. Cuza” din Iași, Judecător la Curtea Constituțională a României și reprezentant al României în Comisia de la Veneția ( Comisia Europeană pentru Democraţie prin Drept), a revenit cu mare plăcere la Universitatea ”Danubius” special pentru a participa la acest eveniment.Am venit cu plăcere la această festivitate. Am avut șansa ca, în acești ani de experiență profesională, 25 de ani cadru didactic, 9 ani, judecător la Curtea Constituțonală a României, aproape 2 ani de când sunt membru al Comisiei de la Veneția, să călătoresc, din motive profesionale, în toată lumea. Am văzut foarte multe universități și facultăți. Într-adevăr, ceea ce ați reușit dumneavoastră aici, nu doar logistic ci și sub aspectul fondului de pregătire uman, a spiritului uman și universitar pe care l-ați promovat și dezvoltat la nivelul facultăților și al universității, este competitiv cu cele mai valoroase și cele mai importante instituții de învățământ superior din România. Nu spun de stat sau private. Cu toții obținem aceeași diplomă, aceeași profesie. Cu toții îmbrăcăm aceeași robă și exercităm aceleași competențe într-o profesie liberală sau în mecanismele funcționale ale statului de drept. Dincolo de toate acestea, permiteți să subliniez și solidaritatea care, de-a lungul anilor, ne-a unit prin faptul că venim din aceeași zonă. Vă transmit și vă doresc un an universitar plin de împliniri și reușite profesionale și personale!”

Prof. univ. dr. Ioan HUMĂ –”Sunt mândru de faptul că am putut să mă alătur printr-un grăunte, o părticică, acestui colectiv”

huma desch

Domnul Profesor univ. dr. Ioan HUMĂ, a fost invitat pe scenă pentru a primi titlul de profesor emerit pentru excelență didactică și de cercetare. Domnia sa a dorit să transmită tinerilor prezenți în sală câteva amintiri din cei 14 ani în care a fost cadru didactic la Facultatea de Drept a Universității ”Danubius” și 8 ani, Decan al acestei facultăți. ”A fost o perioadă eroică, de activitate demiurgică, pe care, domnul Președinte, a configurat-o într-un drum care a condus la rezultatele deosebite ale acestei universități. Sunt bucuros, mândru, de faptul că am putut să mă alătur, printr-un grăunte, o părticică, acestui colectiv. Iată de ce, privind înapoi, de fapt, privesc înainte! Tinerii să știe că nu pot privi mai departe, fără modele luminoase pe care le oferă cei care își dăruiesc viața pentru o idee. Clipa întâlnirii noastre, devine, pentru mine, un prezent etern!”

 

bobica desch

Emoția reîntâlnirii colegilor de altădată a trăit-o și domnul Prof. univ. dr. Neculai BOBICĂ, care a predat 13 ani la Facultatea de Drept a acestei universități. ”Ceea ce am trăit aici la dumneavoastră, 13 ani, să știți că sunt momente cu adevărat unice. Felicit, din suflet, pe tinerii care au făcut această alegere: de a fi studenți la Universitatea Danubius, o universitate de prestigiu, realizată de o personalitate de excepție care a pornit de la nimic, fără niciun suport din partea statului”.

closca desch

Și domnul Profesor univ. dr. Constantin CLOȘCĂ și-a adus aminte de anii de catedră la Universitatea ”Danubius”, o perioadă frumoasă din viața mea de universitar”, domnia sa încheind discursul printr-un îndemn adresat studenților: Învățatul, rămâne învățat! Cine se ține de studiu, va primi cele mai mari satisfacții!”

Doamna avocat Lăcrămioara STAVIRE, absolventă  a Facultății de Drept a Universității ”Danubius”, a dăruit, în semn de prețuire pentru acești dascăli care și-au pus amprenta pe succesul profesional, buchete de flori din partea primei promoții a  acestei facultăți.

absolventi desch

Nominalizarea de către fiecare Decan al facultăților ( Facultatea de Drept – Decan – Prof. univ. dr. Vasilica Negruț; Facultatea de Științe Economice – Decan – Conf. univ. dr. Ecaterina NECSULESCU; Facultatea de Comunicare și Relații Internaționale – Decan – Conf. univ. dr. Mirela ARSITH) a studenților care au primit burse de studii pentru rezultate deosebite la învățătură în anul universitar anterior a fost un alt moment emoționant al acestei festivități.

decanii desch

Bobocii au fost întâmpinați de colegii lor din anii mai mari, membri ai Ligii Studenților Danubius, fiind familiarizați cu structurile aceste universități: Liga Studenților Danubius, Centrul de Orietare și Consiliere în Carieră, Centrul de Programe Europene - EuroInfoGhid etc.

 

Începutul unui nou an universitar pentru o universitate internațională înseamnă rezultate academice internaționale. Astfel, pe scena acestei festivități, echipa ERASMUS a Universității ”Danubius” a invitat studenții de la Universitatea Bulent Ecevit din Turcia, tineri care vor studia în primul semestru la Facultatea de Stiințe Economice.

studenti straini desch

Reprezentanții asociațiilor studențești internaționale (AIESEC) au dorit să le facă bobocilor danubieni cunoștință cu altă latură a vieții de student, aceea de a fi activ și de a te implica dincolo de activitățile curriculare.

Felicitări, Universitatea ”Danubius”! Un an nou universitar performant, plin de rezultate de excelență!

 

GALERIE FOTO EVENIMENT

 

 

Șef Birou Relații Publice,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Stai Conectat

captcha  

Sus