Noutăţi

Studentă danubiană, mentor anticorupție pentru liceenii gălățeni

În proiectul naţional "PLĂTEŞTE ZERO PENTRU CE ŢI SE CUVINE!"

Echipa proiectului PLATESTE ZERO PENTRU CE TI SE CUVINE
Specialişti din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie, sub coordonarea domnului Comisar de Poliţie Nicuşor PLETEA, sunt implicaţi într-un amplu proiect naţional implementat de Asociaţia Pro Democraţia în parteneriat cu Direcţia Generală Anticorupţie şi Direcţia Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti şi Judeţul Ilfov: "PLĂTEŞTE ZERO PENTRU CE ŢI SE CUVINE!".
Proiectul finanţat de Fundaţia Hanns Seidel România se adresează studenţilor şi tinerilor de liceu din Galaţi, Bucureşti, Olteniţa, Iaşi, Botoşani, Buzău, Târgu Neamţ, Ramnicu Vâlcea, Caraş Severin, Gorj, Mureş, Cluj. Obiectivele specifice constau în creşterea gradului de informare a tinerilor privind fenomenul de corupţie în România şi consecinţele negative asupra societăţii; contribuirea la creşterea conştientizării şi încurajării unei atitudini de intoleranţă la corupţia în rândul tinerilor, dar şi stimularea participării acestora în acţiuni de prevenire a corupţiei.
La nivelul fiecărui oraş, un mentor voluntar se deplasează în licee pentru a transmite mesajul anticorupţie tinerilor care se vor înscrie în concursul organizat în cadrul acestui proiect, ei trebuind să creioneze imaginea anticorupţie şi să stabilească cele mai potrivite cuvinte pentru mesajul anticorupţie. Echipa câştigătoare va participa la lucrările workshop-ului de la Vatra Dornei în cadrul căruia vor fi elaborate campanii de prevenire a corupţiei.
....................................................................................................................

Mirela LUPU, mentor anticorupţie pentru liceenii gălăţeni
Mirela LUPU, studentă în anul III la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii "Danubius" este mentorul anticorupţie pentru liceenilor gălăţeni. "Nu este prima experienţă de comunicare cu tinerii liceeni. M-a ajutat enorm, din perspectiva cunoaşterii profilului liceenilor, rolul activ pe care îl am în campania de promovare a ofertei educaţionale a Universităţii „Danubius", interacţionând cu sute de liceeni din multe oraşe. Sunt surprinsă de cât de multe cunosc tinerii despre fenomenul corupţiei şi totodată mulţumită de faptul că liceenii implicaţi în acest proiect sunt foarte receptivi şi, cu siguranţă, vor avea idei de imagine şi mesaje care vor ajunge pe podiumul concursului."
9 decembrie, Ziua Internaţională Anticorupţie, va încheia cele 12 luni ale acestui proiect. Până atunci... vom reveni cu rezultatele acestui proiect.
Succes!
Şef Birou Relaţii Publice,
Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Stai Conectat

captcha  

Sus