Noutăţi

PUTERNIC PARTENERIAT PUBLIC- PRIVAT PENTRU RESURSELE REGENERABILE DE ENERGIE

part 2Universitatea ”Danubius” a găzduit joi, 15 decembrie 2016, un eveniment extraordinar de important și promițător pentru revigorarea economică a Galațiului: semnarea parteneriatului public- privat care are ca principal obiectiv găsirea soluțiilor inovative pentru valorificarea resurselor regenerabile de energie.

Protocolul de colaborare a luat naștere în cadrul Centrului de Informare Tehnologică "Europark for Integral Innovation" din Galati,  Centru aflat pe Agenda comună a Comisiei mixte interguvernamentale România-Baden Württemberg.

La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai entităților partenere:   Danubian Academic Consortium (Consorțiu care cuprinde 12 universități din 10 țări europene, numeroase asociații industriale și institutii publice); Association of Baden-Württemberg Industry (LVI-BW) - Stuttgart, Germania; Primaria Municipiului Galati; Consiliul Judetean Galati; Asociatia Tehnopol Galati; Industrial Parc SRL, Galati; AJOFM Galati; Universitatea „Danubius” din Galati; Universitatea „Dunarea de Jos” din Galati; Asociatia “Romanian River Transport Cluster”, Galati; Asociatia"Green Solutions Low Danube Cluster", Galati Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării; Asociatia Romano-Chineza de Dezvoltare Durabila din Galati.

part 1

Universitatea ”Danubius”, în calitate de partener autonom dar și de membru fondator al Danubian Academic Consortium (ecosistem pentru inovare integrală care reprezintă universitățile, entitățile economice și comunitățile din Euroregiunea Dunării în spiritul strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării) va asigura în cadrul acestui parteneriat expertiză științifică în domeniile drept, economic, comunicare și relații internaționale precum și contribuția educațională constând în cursuri pentru inovare integrală. În acest sens, Rectorul acestei instituții de învățământ superior, domnul Conf. univ. dr. Andy PUȘCĂ, a asigurat partenerii de implicarea efectivă a resurselor științifice și didactice ale Universității ”Danubius”, resurse care se vor regăsi într-o lucrare elaborată care cuprinde studii și cercetări de interes pentru obiectul parteneriatului și care vor fi utile derulării practice a ceea ce și-au popus prin acest acord.

part guvernator copy

Fiecare reprezentant al instituțiilor publice și private care și-au manifestat voința de a se implica în acest proiect, a luat cuvântul la acest eveniment, prezentând, din perspectivă specifică instituției reprezentate, oportunitatea acestei colaborări: Guvernatorul Rezervatiei Biosferei Delta Dunării - Grigore BABOIANU; Primarul municipiului Galați – dl. Ionuț PUCHEANU;

part citymanager copyCity manager Galați – dl. Marius HUMELNICU;

ionutDirector executiv al Tehnopol Galați – dl. Ionuț MOCANU;

part arama si parc softDirector executiv al Șantierului Naval DAMEN – dl. Florin SPĂTARU; Parc Industrial Galați – Andra MARCU;

part purt de cuvantCounty Manager – doamna Doina CUCU și

part chineziPreședintele Asociatiei Romano-Chineză de Dezvoltare Durabilă – dl. Alexandru SPIRIDON.

Evenimentul a fost moderat de către doamna Alina Beatrice RĂILEANU – Director al Danubius International Business School (DIBS).

part teodorescuPresedintele Danubius Academic Consortium (DAC), dl. Prof. univ. dr. George TEODORESCU, făcând referire la rolul pe care îl are de îndeplinit DAC în cadrul acestui parteneriat, a subliniat nevoia unei elite de creativitate și a unui salt de creativitate care va avea urmări fabuloase în domeniul economic. Inovația integrală nu este un termen academic de fildeș ci este un termen cu o semnificație puternică în afaceri, în societate. Este vorba despre a crea o cultură a creației în care eroii sunt cei care creează viitorul. Ne adresăm energiilor Mării Negre, la abordarea comprehensivă a resurselor Dunării și Deltei Dunării”

În cel mai scurt timp, partenerii trebuie să își intre în rolul asumat prin acest protocol și să definească un program concret de cercetare și dezvoltare cu scopul de a valorifica resursele regenerabile de energie verde.

Purtător de cuvânt – Universitatea ”Danubius”,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Stai Conectat

captcha  

Sus