Noutăţi

PROF. UNIV. DR. ION RUSU A PRIMIT PREMIUL VINTILĂ DONGOROZ DIN PARTEA UNIUNII JURIȘTILOR DIN ROMÂNIA

 

premiu RusuFacultatea de Drept a Universității ”Danubius” este onorată să redea o nouă poveste de succes academic a unuia dintre membrii săi, domnul Prof. univ. dr. Ion RUSU, avocat în cadrul Baroului Vrancea, specializat în domeniul dreptului penal. Luni, 19 decembrie, în cadrul celei de a 25 –a ediții aniversare a Uniunii Juriștilor din România i-a fost acordat Premiul Vintilă Dongoroz pentru contribuția pe care a avut-o la elaborarea cărții juridice Explicațiile Noului Cod penal, vol. IV, publicată sub egida Academiei Române, Institutul de Cercetări Juridice, la Ed. Universul Juridic.

O valoroasă lucrare științifică în care se regăsesc prețioase intervenții de cercetare completate de expertiza practică a unor personalități din domeniul juridic, carte care nu trebuie să lipsească din biblioteca studenților și profesorilor facultăților de Drept, a practicienilor din domeniul juridic.

carti rusuComunitatea academică a Universității ”Danubius” a ”făcut cunoștință” oficial cu aceasta carte în urmă cu câteva luni, cu ocazia prezentării sale în cadrul ediției de mai a Salonului Academic Cultural Danubius, ediție în cadrul căreia a fost lansat Tratatul de Cooperare judiciară internaţională în materie penală: Prof. univ. dr. Alexandru BOROI – Coordonator; Prof. univ. dr. Ion RUSU şi Asist. univ. dr. Minodora Ioana RUSU, publicat la Ed. C.H. Beck.

Demersul științific a debutat la inițiativa regretatului Prof. univ. dr. George ANTONIU și a continuat sub coordonarea extraordinară a domnului Prof. univ. dr. Tudorel TOADER, Rector al Universității ”Al. I. Cuza” din Iași, personalitate a domeniului juridic din România care onorează și istoria existenței Facultății de Drept a Universității ”Danubius”, domnia sa predând vreme de 9 ani, până în anul 2001, la catedra acestei facultăți.

Felicităm întreg colectivul de elaborare a cărții Explicațiile Noului Cod penal (autorii: Alexandru Boroi, Versavia Brutaru, Costică Bulai, Bogdan Nicolae Bulai, Ștefan Daneș, Constantin Duvac, Mirela Gorunescu, Ioan Griga, Nicolae Grofu, Mioara-Ketty Guiu, Ion Ifrim, Gheorghe Ivan, Daniela Iuliana Lămășanu, Constantin Mitrache, Ioan Molnar, Gavril Paraschiv, Ilie Pascu, Viorel Pașca, Vasile Păvăleanu, Ovidiu Predescu, Ion Ristea, Ion Rusu, Marieta Safta, Constantin Sima, Iancu Tănăsescu, Vasile Teodorescu, Tudorel Toader, Ioana Vasiu, Adina Vlășceanu), pentru această complexă analiză susținută prin cele mai actuale și controversate studii de caz din practica judiciară.

 

Purtător de cuvânt,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Stai Conectat

captcha  

Sus