Noutăţi

PREȘEDINTELE UNIVERSITĂȚII DANUBIUS, PROF. UNIV. DR. BENONE PUȘCĂ, A ONORAT INVITATIA DE A PARTICIPA LA GALA FESTIVĂ BIBLIOTECA V.A. URECHIA - 125 DE ANI DE EXISTENȚĂ

presedinte primaAstăzi, 11 noiembrie 2015, la ora 11.00 a avut loc Gala festivă „Biblioteca «V.A. Urechia» -125 de ani de existență”, eveniment în cadrul căruia, domnul Director Ilie ZANFIR a acordat diplome și plachete aniversare reprezentanților instituțiilor publice și private din Galați, autorităților locale, instituțiilor de cultură și educație, bibliotecari din Biblioteca „V.A. Urechia“, din bibliotecile publice din județ și din țară.

Prof. univ. dr. Benone PUȘCĂ, Președintele Universității ”Danubius”, una dintre cele mai complexe și prolifice personalități ale Galațiului, profesor, magistrat, dramaturg, a participat la acest eveniment având deosebita plăcere de a înmâna domnului Ilie ZANFIR, Director al Bibliotecii ”V.A. Urechia”, o plachetă aniversară din partea instituției pe care o reprezintă.

Reamintim faptul că domnul Prof. univ. dr. Benone PUȘCĂ a scris, de-a lungul timpului, piese de teatru care s-au jucat pe scena Teatrului Dramatic, scenarii pentru radio și televiziune dintre care, două au fost premiate la concursuri naționale. De asemenea, domnia sa a publicat peste 100 de lucrări de cercetare destinate studenților și specialiștilor pe teme de drept constituțional și drept internațional public și este membru în cele mai prestigioase asociații internaționale din lume.        

sala biblio copy                                                                                                                                             Domnul Președinte Prof. univ. dr. Benone PUȘCĂ a fost însoțit de domnul Prof. univ. dr. Constantin FROSIN – Laureat al Titlului de Cercetătorul anului 2015 în cadrul Oxford Summit of Leaders ”Science and Education”, categoria Științe Umaniste, domeniul Filologie și de către doamna Mirela TARBĂ, noul director al Bibliotecii Universității ”Danubius”.

Printre invitații speciali ai acestui eveniment au fost: Ioan Vulpescu, Ministrul Culturii; ASR Principele Radu al României; IPS Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos; Cristian Păunescu, consilier al Guvernatorului Băncii Naționale a României; Nicolae Şt. Noica, ex-ministru al Lucrărilor Publice și Amenajării Teritoriului în perioada 1996-2000; Academicianul Constantin Gh. Marinescu; Dorin Matei, director al Revistei „Magazin Istoric”.

 

Mesajul aniversar transmis de Universitatea ”Danubius” în cadrul Galei festive „Biblioteca «V.A. Urechia» -125 de ani de existență”, care însoțește placheta personalizată pentru acest eveniment:

placheta V A URECHIA

 

 Șef Birou Relații Publice,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Stai Conectat

captcha  

Sus