Noutăţi

O ZI ÎN PENITENCIAR, O ALTFEL DE EDUCAȚIE PENTRU VIITORII PENALIȘTI

pen grup apropae 1Studenții Facultății de Drept au trăit, din nou, o experiență a unei altfel de educații, cu o abordare frontală a realității de dincolo de zidurile penitenciarului. O educație care depășește și întărește, în același timp, orice explicație academică a profesorilor specializați în domeniul dreptului penal, procesual penal și execuțional penal.

pen dubaS-au transpus, pentru o zi, în ”pielea infractorului” care trebuie să execute pedeapsa privativă de libertate, potrivit vinovăției sale. Au trecut, pas cu pas, prin procedura specifică. Luni, 5 decembrie, doar cu buletinul, au fost luați cu duba și transportați la locul de detenție – Penitenciarul Brăila. Au fost percheziționați fizic și consultați medical apoi au urmat un program prestabilit de echipa de cadre care își desfășoară activitatea la acest penitenciar.

pen duba 1

Fiorul izolării de societate s-a instalat în mintea studenților din chiar momentul în care s-au închis ușile dubei cu care au fost transportați iar ulterior, după ce au fost închiși într-o celulă adevărată, zgomotul metalic și inconfundabil al ferecării a făcut ca acest fior să invadeze cu totul tinerii care au dorit să trăiască această experiență.

penitenciar 1

O zi în penitenciar a însemnat și interacțiune cu deținuții, implicarea în activitățile lor (studenții au cântat colinde alături de deținuți în corul bisericesc), dar și interacțiune cu salariații din cadrul Penitenciarului Brăila.

penitenciar 2

penitenciar 3

De ce și-ar dori un student la Drept să participe la o astfel de activitate? Este o lecție importantă pentru viitorul profesionist din lumea juridică, în special pentru acei studenți care se gândesc să devină organe judiciare – polițiști sau lucrători în cadrul poliției sau doresc să îmbrace haina profesiei magistratului – procurori sau judecători sau poate roba avocatului. Indiferent de felia pe care o vor alege din multitudinea de oportunități în carieră oferite de absolvirea Facultății de Drept, a cunoaște viața din penitenciar, acolo unde ajung cei care au săvârșit infracțiuni, atâta timp cât rămâne la nivel de proiect educativ, este o experiență bine-venită care se adaugă celorlalte cunoștințe și competențe dobândite în timpul facultății.

pen grup eu

Facultatea de Drept a Universității ”Danubius” mulțumește Penitenciarului Brăila, în special domnului Comisar- Șef Dr. Didi MILLER, Director adj., pentru această colaborare unică pentru studenții săi. Datorită numărului crescut de solicitări din partea studenților, în luna ianuarie, vom repeta această experiență.

O ZI ÎN PENITENCIAR 2015

Purtător de cuvânt – Universitatea ”Danubius”,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Stai Conectat

captcha  

Sus