Noutăţi

DANS - TERAPIA, UN LIMBAJ UNIVERSAL. INVITATIE LA DESCHIDEREA PROIECTULUI

Dance therapy fataNOI TENDINȚE ÎN TERAPIA EXPRESIVĂ A TINERILOR: DANS-TERAPIA

UN LIMBAJ UNIVERSAL

Universitatea ”Danubius” din Galați lansează Luni 6 Noiembrie 2017 ora 1300, sala A38 proiectul cu titlul “LOVE Life and Dance: Expressive therapy for empowering youth”, ID2017-1-RO01-KA205-036251, un proiect de parteneriat strategic dezvoltat între Asociația Institutul de Cercetare și Studiul Conștiinței Cuantice – GAMMA INSTITUTE din Iași în calitate de coordonator și partenerii: Universitatea ”Danubius” din Galați, CEIPES – Centro Internazionale per la Promozione dell Educazione e lo Sviluppo din Palermo, Italia și ASPAYM Castilla y Leon din Valladolid, Spania.

Scopul proiectului este dezvoltarea unor produse intelectuale inovative precum: un kit de interventie prin dans-terapie și alte tehnici terapeutice expresive și o platforma web cu resurse pentru specialiștii și lucrătorii de tineret interesați de utilizarea limbajului artistic în intervenția lor terapeutică și curativă.

Proiectul vine în sprijinul lucrătorilor de tineret care doresc să integreze în activitățile cu tinerii dans-terapia și exercițiile practice de exprimare sănătoasă a emoțiilor. Este cunoscut faptul că tinerii sunt mult mai receptivi la metodele non-formale de lucru iar terapia prin dans dă rezultate semnificative în cazul tulburărilor de anxietate, depresie, atacuri de panică, stimă de sine scazută, izolare socială etc. Astfel de metodologii sunt destul de mult utilizate la nivelul comunităților americane iar rolul acestui proiect este tocmai acela de a adapta curricula terapiilor expresive prin dans la specificul cultural al celor patru parteneri astfel încât art-terapia să devină o practică curentă în domeniul tineretului sub forma standardizată și demonstrată științific.

În perioada de implementare a proiectului 04.09.2017 – 03.09.2019 vor fi organizate o serie de activități de documentare, workshop-uri de lucru, testări, elaborarea kit-ului de intervenție, întâlniri de lucru, festivaluri de dans, activități în care vor fi angrenați 240 de tineri ca parte a grupului țintă. Acest proiect este finanțat din fondurile programului Erasmus+ al Uniunii Europene, acțiunea-cheie 2, Cooperare pentru inovare și schimb de pune practici - Parteneriate strategice în domeniile educației, formării și tineretului și va avea o durată de implementare de 24 de luni cu o valoare totală de 83681 Euro.

Produsele finale ale proiectului se adresează tuturor lucrătorilor de tineret din instituții de profil precum: furnizori de servicii terapeutice, psihologi, psihoterapeuți, școli de artă, dans și cultură, școli și licee, universități, inspectorate școlare, ONG-uri și tuturor furnizorilor de servicii adresate tinerilor etc.

Vă așteptăm!

Persoană de contact:

Daniela Tănase Popa, Manager proiect Universitatea ”Danubius” din Galați

Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Telefon: 0733180458 / 0745935670

 

Purtător de cuvânt - Universitatea ”Danubius”,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Stai Conectat

captcha  

Sus