Noutăţi

CONFERINTA NAȚIONALĂ CU TEMA COMUNITĂȚI VIRTUALE ÎN EPOCA REGULAMENTULUI GENERAL PRIVIND PROTECȚIA DATELOR

afis drept copy23 noiembrie 2017, intervalul orar 12.00 – 16.00, Sala Senatului,

Universitatea ”Danubius” Galați

 

Facultatea de Drept a Universității ”Danubius” în parteneriat cu Institutul de Cercetări Juridice ”Acad. Andrei Rădulescu” din cadrul Academiei Române – Centrul de Studii de Drept European (CSDE), LEGALITC – Asociatia Internationala pentru Drept, Cultură și Societate și ARDAE - Asociatia Română de Drept și Afaceri Europene și Centrul pentru Protecția Datelor - Universitatea Petru Maior - Tîrgu- Mureș, organizează Conferința națională cu tema Comunități virtuale în epoca Regulamentului General privind Protecția Datelor.

Acest eveniment științific reunește experiența internațională a Universității ”Danubius” cu elemente novatoare ale Regulamentului General privind Protecția Datelor.

În contextul celor două secțiuni ale conferinței, profesioniști, cercetători și cadre didactice vor dezbate probleme de substanță ale impactului Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date în societate, cu precădere asupra comunităților virtuale.

Totodată, tema conferinței este deosebit de importantă pentru activitatea de cercetare științifică a cadrelor didactice și a masteranzilor din cadrul programului de master Dreptul Comunităților Virtuale din cadrul Facultății de Drept a Universității ”Danubius”, program al cărui misiune constă în pregătirea profesioniștilor cu studii juridice care doresc să își orienteze expertiza juridică către relațiile desfășurate în domeniul social media, profesioniști ai implicațiilor juridice ale comunicării și tranzacțiilor realizate prin intermediul Internetului cât și în furnizarea cunoștințelor de specialitate juridică specifice comunităților virtuale tuturor celor care își desfășoară activitatea profesională în domenii precum jurnalism, IT, social media, business etc. Detalii

Cu această ocazie, va fi lansat volumul autorilor Irina Alexe, Nicolae-Dragoş Ploeșteanu, Daniel-Mihail Șandru (coordonatori), cu titlul: Protecţia datelor cu caracter personal. Impactul protecţiei datelor personale asupra mediului de afaceri. Evaluări ale experienţelor româneşti și noile provocări ale Regulamentului (UE) 2016/679, Editura Universitară, 2017, ISBN 978-606-28-0588-3, DOI 10.5682/ 9786062805883.

 

Înscrierea la conferință cu lucrare științifică

Înscrierea lucrărilor științifice se face până la data de 20 noiembrie 2017.

Lucrarea trebuie să respecte normele de redactare ale Editurii Wolters Kluwer.

Materialele prezentate vor fi publicate în revista Pandectele Române (BDI).

Participarea este gratuită, fiind limitată de numărul locurilor.

 

Comunicarea titlului lucrării de cercetare și a intenției de participare la acest eveniment se poate face la următoarea adresă de contact: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

AGENDA EVENIMENTULUI

11.30-12.00 Inscrierea participantilor

12.00-12.10 Deschiderea conferintei

Moderatori:

Conf. univ. dr. Andy PUȘCĂ

Lector univ. dr. Alina IONESCU DUMITRACHE

Prof. univ. dr. Daniel-Mihail ȘANDRU

12.10 - 13.30 Sesiunea I. Regulamentul General privind Protectia Datelor

13.30 - 13.45 Coffee break

13. 45 - 15.00 Sesiunea a II-a. Comunități virtuale

15.00-15.10 Pauza

15.10-15.45 Concluzii

Purtător de cuvânt – Universitatea ”Danubius”,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Stai Conectat

captcha  

Sus