Noutăţi

AGERPRES ȘI UNIVERSITATEA „DANUBIUS”: PARTENERI PENTRU PRESĂ DE CALITATE

Moment istoric pentru presa din România. Vineri, 16 mai, în cadrul Conferinţei internaţionale Integrare Europeană. Realităţi şi Perspective (EIRP 2014), Agenţia Naţională de Presă AGERPRES şi Universitatea "Danubius" din Galaţi au semnat un parteneriat care lansează proiectul ReStart, un proiect a cărui idee a luat naştere în luna ianuarie de la necesitatea implicării studenţilor în munca efectivă de jurnalist cu tot ce implică aceasta.
Fiind un eveniment satelit al Conferinţei EIRP 2014, lansarea Proiectului ReStart a fost prezentată în deschiderea oficială a lucrărilor acestei conferinţe de către invitaţii speciali: Alexandru GIBOI, Director General al Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES şi Cristi GODINAC, Preşedinte al Federaţiei Române de Presă MediaSind, organizaţie afiliată Federaţiei Europene a Jurnaliştilor.
ReStart... de la începuturi. Alexandru GIBOI
"Avem un parteneriat foarte important cu Universitatea „Danubius": ReStart. Este un proiect care încearcă să găsească modalităţi diferite pentru un jurnalism de calitate. Presa din România are nevoie de tineri bine pregătiţi în spiritul unui jurnalism de calitate pentru ca, pe viitor, copiii noştri să aibă informaţii de calitate şi nedistorsionate.

Alexandru GIBOI, Director General al Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES. Lansarea proiectului ReStart
Intenţionăm să creştem jurnalişti buni, să avem satisfacţia faptului că în momentul în care vor păşi în acest domeniu vor avea feeling-ul profesiei." , a declarat domnul Alexandru GIBOI, Director general al Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES.
Andy PUŞCĂ, Rectorul Universităţii "Danubius", un puternic susţinător al valorizării potenţialului studenţilor prin activităţi practice, a acordat domnului Alexandru GIBOI, Director General al AGERPRES, Diplomă pentru promovarea unui jurnalism de calitate în lume, la aniversarea celor 125 de ani de activitate a Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES.
ReStart promite presă de calitate pentru consumatorii de media. Cristi GODINAC

Cristi GODINAC, Preşedinte al Federaţiei Române de Presă MediaSind
Alumnus Danubius, Cristi GODINAC, Preşedinte al Federaţiei Române de Presă MediaSind, organizaţie afiliată Federaţiei Europene a Jurnaliştilor şi Ombudsman al celei mai mari Agenţii de presă din ţară, AGERPRES, a subliniat faptul că proiectul ReStart se va clona în toată ţara, rolul său fiind acela de a oferi consumatorilor de media presă de calitate. Baftă Restart!
Pentru data viitoare... un reportaj. Deja!
Cu ocazia lansării proiectului ReStart coordonat de Asist. univ. drd. Oana DRĂGĂNESCU, AGERPRESS a prezentat studenţilor ReStart, un reportaj realizat de echipa AGERPRES, în două zile, bineînţeles cu subiect pozitiv: un exemplu de succes a doi tineri care şi-au pornit pe propriile forţe o afacere în Galaţi.
Este o temă dată studenţilor de la toate facultăţile pentru următoarea întâlnire, când se schimbă rolurile: profesioniştii AGERPRES vor sta pe margine şi vor aplauda reportajul realizat de studenţii ReStart.
Şef Birou Relaţii Publice,
Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Stai Conectat

captcha  

Sus