Noutăţi

STUDENȚII S-AU REMARCAT ÎN INEDITA EXPERIENȚĂ DE CERCETARE ȘTIINȚIFICĂ - EIRP 2017!

 foto ocean

Admirăm, provocăm și promovăm tinerii deștepți și prezenți în problemele diverse ale României, ale lumii, studenți care își hrănesc mintea și prin activități de cercetare științifică, germen valoros al interesului acestora de a se face auziți, de a lansa publicului rezultatul preocupării lor pe care o transformă într-o laborioasă muncă de cercetare.

Astfel, cu ocazia celei de a 12-a ediții a Conferinței internaționale Integrarea Europeană. Realități și Perspective (EIRP 2017), s-au înscris zeci de studenți la secțiunile dedicate Dreptului, Științelor Economice precum și Comunicării și Relațiilor Internaționale în cadrul panelului Tineretul de Astăzi – Generația Dezvoltării Globale.

foto eirp stud sala

 

S-au remarcat, la secțiunea dedicată Facultății de Drept, următorii studenți și următoarele lucrări de cercetare premiate în urma votului studenților participanți:

 

PREMIUL I – Oceane RIVOIRE, Universitatea Jean Monnet,Saint-Etienne, France, student Erasmus la Facultatea de Drept a Universității ”Danubius”

Oceane, studenta Erasmus care a ales să studieze un semestru la Facultatea de Drept a Universității ”Danubius” a acceptat provocarea coordonatorului științific și a început cercetarea științifică, încă din luna februarie, a unui subiect cald, care merită răgazul conștienței oricăruia dintre noi, consumatorii spațiului virtual. Este vorba despre un subiect abordat din prisma disciplinei Protecția internațională a drepturilor omului, cel al protecției demnității umane în spațiul virtual.

 

În studiul său, Oceane a filtrat problematica demnității umane prin documentele internaționale care o protejează subliniind diferențele semnificative existente între legislațiile diferitelor state, apoi a condus cercetarea în zona practicii Curții Europene a Drepturilor Omului în materia încălcărilor demnității umane, cu tot ce poate implica aceasta din punct de vedere al răspunderii civile și penale.

Ce propune Oceane? ”Trebuie să recunoaștem că utilizările noi de pe Internet perturbă ceea ce este folosit ca referință în domeniul protecției drepturilor care guvernează lumea fizică, reală. Se pare că este necesară extinderea protecției demnității umane prin consacrarea unui principiu al dreptului la demnitate în spațiul virtual.”

 

PREMIUL al- II-lea - Delia Alexandra GLAVASCHI, Alexandra BULGARU, Anatoli SIMIONstudenți în anul IV – Facultatea de Drept a Universității ”Danubius

diploma glavaschi ii

 

diploma alexandra ii

 

diploma anatoli

Libera exprimare în jocul talerelor care nu își găsesc echilibrul, al libertății sau al intoleranței, a fost subiectul căruia studenții i-au acordat locul II. Îngrijorați de implicațiile sociale ale acestei libertăți fundamentale, concret de interpretarea abuziv de extensivă sau de restrictivă a prevederilor legislative, de consecințele devastatoare ale încălcării granițelor libertății de exprimare, echipa de studenți a încercat prin această cercetare, să găsească răspunsuri dilemelor referitoare la această temă, abordând libertatea de exprimare din ipostaze multidisciplinare, diferite, pornind de la definirea ei, reglementarea națională și internațională, amputarea acestei libertăți de către regimul comunist, studii de caz însângerate în strânsă legătură cu încălcarea sau depășirea limitelor acestei libertăți (Ex. Charlie Habdo) și până la analiza efectelor pe care le poate libertatea de exprimare fără limite asupra demnității umane.

 

PREMIUL al III-lea - Răzvan CONDUNINA, student în anul II, Facultatea de Drept

Cum ar fi putut să fie omis cercetării studenților subiectul OUG 13? Desi nu mai este vigoare acesată ordonanță, Răzvan CONDUNINA a considerat că acest subiect merită a fi cercetat, aprofundând aspectele infracțiunii de abuz în serviciu, ale instituției de drept penal general, - grațierea dar și aspecte tehnico- legislative, de drept constitutional și drept administrativ referitoare la procedura adoptării unei OUG.

diploma condunina

Anul 2017 a debutat total neașteptat, cu o revoltă la nivel național, survenită în urma proiectului în ceea ce privește grațierea unor pedepse, urmat apoi îndeaproape de adoptarea O.U.G. 13 de noul Guvern învestit, care privea punerea în acord a unor reglementări ale Codului Penal și ale Codului de Procedură Penală, cu deciziile Curții Constituționale a României și ale Comisiei de la Veneția:

Referitor la ceea ce propunea această ordonanță, abrogată de OUG 14, Răzvan subliniază:

consider impunerea pragului valoric al pagubei materiale cea mai nefondată și abuzivă modificare propusă prin această ordonanță de urgență;

consider benefică alternarea pedepsei privative de libertate cu cea a amenzii penale, deoarece oferă instanțelor oportunitatea de a individualiza corect pedepsele în funcție de complexitatea fiecărei cauze;

diferențierea pedepselor în funcție de elementul material mi se pare o eroare gravă. Pedeapsa infimă prevăzută elementului material din cadrul alin.(2), diminuează faptic gravitatea acestuia, discriminând prin însuși textul legal, creând un paradox;

scăderea cuantumului pedepsei la mai puțin de jumătate comparativ prevederii anterioare, mi se pare excesiv, creând în acest fel senzația unei infracțiuni cu un grad de pericol social scăzut, ceea ce este în total dezacord cu realitatea.

Sunt de părere că pragul valoric al prejudiciului ar trebui aplicat infracțiunii de neglijență în serviciu : răspunderea penală a funcționarilor publici care ăși îndeplinesc atribuțiile de serviciu cu neglijență să fie angajată doar dacă prejudiciul produs depășeste 200.000 lei; până la acest prag, funcționarii publici răspunzând administrativ, conform sancțiunilor din Legea 188/1999. ”

 

PREMIUL al III-lea- - Comunicarea Interculturală din perspectiva studiului de caz – Comunitatea poloneză din Nordul României

Mihai CRISTACHE - Facultatea de Comunicare și Relații Internaționale, Universitatea ”Danubius”, Galați

diploma mihai cristache

 

PREMIUL al III-lea- Creșterea sistemului petrodolar și implicațiile sale asupra relațiilor internaționale

Wojciech KUŹLAN, Student Erasmus – Facultatea de Comunicare și Relații InternaționaleUniversitatea ”Danubius ” din Galați

diploma pol

MENȚIUNE DE ONOAREDreptul la identitate al persoanelor aparținând minorităților

Georgiana NOROCEA – studentă în anul IV, Facultatea de Drept

Oana Sorina TĂNASE – studență în anul IV, Facultatea de Drept

diploma georgiana

 

diploma oana

 

Toate lucrările prezentate de către acești tineri vor fi publicate în EIRP Proceedings, volumul conferintei indexat în baze de date internaționale.

Și cum nimic nu este întâmplător, acești studenți, indiferent de țara de proveniență, au avut în comun, înainte de a participa la această experiență, faptul că niciunul nu mai fusese implicat într-o atare activitate de cercetare științifică. După ce au trecut prin ”botezul” cercetării științifice, cu toții au câștigat un lucru extrem de important: ”manualul de utilizare” a unei experiențe la fel de inedite prin care vor trece curând, la finalizarea anilor de studiu, când vor elabora lucrarea de licență.

Felicitări coordonatorilor științifici și studenților care au participat la EIRP 2017!

Purtător de cuvânt – Universitatea ”Danubius”,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

Citeşte mai departe ...

”PREZENT!” PENTRU EDUCAȚIE! SUTE DE LICEENI DIN GALATI SI REPUBLICA MOLDOVA AU PARTICIPAT LA ZIUA PORȚILOR DESCHISE

PD LICEENI MANA SUS MULTI copyViitor, profesie potrivită, carieră plină de satisfacții. Acestea sunt prioritățile multor tineri liceeni care știu că nu este o opțiune înțeleaptă să abandoneze școala pentru un câștig rapid, eventual cât mai departe de casă și de țară. Sunt preocupări ale tinerilor hotărâți să nu se desprindă așa curând de mâna educației, să continue facultatea și să devină profesioniști în domeniile dorite. Acesta a fost și profilul majorității liceenilor gălățeni (Liceul Teoretic ”Emil Racoviță,” Liceul Tehnologic Transporturi Căi- Ferate Galați, Colegiul Tehnic de Alimentație și Turism ”Dumitru Motoc”, Liceul Tehnologic ”Anghel Saligny” ) și din Republica Moldova care au participat la activitățile organizate de Universitatea ”Danubius” cu ocazia Zilei Porților Deschise, joi, 18 mai.

PD DANSOaspeții moldoveni, din Cahul și raioanele învecinate, liceeni însoțiți de cadre didactice, au fost întâmpinați de colegii lor din România cu plăcinte și tradiționalii covrigi, întorcând gestul primirii călduroase printr-un program artistic special pregătit pentru această ocazie.

PD DANS 1

Împreună au vizitat sălile de curs și de seminar, biblioteca, laboratoarele media, de criminalistică, de informatică, de limbi străine, studioul GetTV, Aula Magna și Sala Senatului.

PD STUDIOUL GET TV

Deopotrivă, au fost plăcut impresionați de condițiile extraordinare de studiu de care beneficiază studenții danubieni dar și de ”felul de a fi” al oamenilor pe care i-au întâlnit la această universitate.

Tinerii au participat și la o parte dintr-o oră de matematică, o lecție de pregătire pentru Bacalaureat, fiind fascinați de metodele moderne de predare- învățare folosite la cursuri, domnul Prof. univ. dr. Cătălin Angelo IOAN convingându-i ușor că un curs de matematică poate fi deosebit de plăcut.

PD MATE

PD AULA MAGNA

 

Interesul vizitatorilor a fost reconfirmat de multitudinea de întrebări pornind de la oportunitățile în carieră oferite de Facultatea de Drept, Facultatea de Comunicare și Relații Internaționale, Psihologie și Facultatea de Științe Economice – specializările Finanțe și Bănci ; Contabilitate și Informatică de Gestiune; Economia Comerțului, Turismului și Serviciilor și continuând cu întrebări referitoare la burse, la modul în care se desfășoară practica la fiecare facultate, la media de admitere, la cazare, la activitățile extracuriculare în care pot fi implicati și, nu în ultimul rând la exemple de absolvenți ai acestei Universități.

Tinerii au aflat că pot să urmeze cursurile unei facultăți și să muncească în același timp, fiind foarte interesați de formele de învățământ care le permit acest lucru, respectiv:   învățământul la distanță și învățământul cu frecvență redusă.

Până la a deveni student danubian, liceenii trebuie să treacă de examenul de Bacalaureat, examen la fel de serios și în România și în Republica Moldova.

PD APPLE

Cu această ocazie, vizitatorii au aflat că, în cazul în care nu promovează Bacalaureatul, trebuie să rămână conectați educației, să opteze pentru o specializare a Școlii Postliceale Danubius.

PD 1 copy

Universitatea ”Danubius” mulțumește colaboratorilor,  doamnei Viorica ISAIA, profesor metodist la Casa Corpului Didactic Galați și domnului Valeriu Baban - Direcția de Învățământ Cahul,  pentru sprijinul deosebit acordat și, implicit, pentru reușita acestui eveniment.

PD HORA

 

Purtător de cuvânt - Universitatea ”Danubius”,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

Citeşte mai departe ...

UNIVERSITATEA ”DANUBIUS”, UN SFERT DE VEAC ANIVERSAT CU PARTENERII DIN ÎNTREAGA LUME!

auap daruri 2 copy

Săptămâna trecută (15 – 21 mai), Universitatea ”Danubius” din Galați a sărbătorit 25 de ani de la înființare alături de partenerii săi din Statele Unite ale Americii, Rusia, China, Indonezia, Tailanda, Malaezia, Arabia Saudită , India, Israel, Germania, organizând în acest context de sărbătoare a educației superioare, sub cupola AUAP (Asociația Universităților din Asia și Pacific),   a 4-a ediție AUAP (Asociația Universităților din Asia și Pacific) a Programului de Leadership Global, a 15- a ediție a Forumului AUAP (Asociația Universităților din Asia și Pacific) și cea de a 12 – a ediție a Conferinței științificeinternaționale: Integrarea Europeană: Realități și Perspective (EIRP).

auap rector sala fata

Deschiderea oficială a acestui triplu eveniment științific internațional a fost, desigur, onoranta sarcină a domnului Rector Conf. univ. dr. Andy PUȘCĂ , intervenția domniei sale fiind foarte repede completată de cele ale oaspeților, importanți actori ai AUAP, dar și personalități academice din diferite state ale lumii:

auap ea copy

doamna Dr. Sung HEE NAM – Președinte al AUAP,

auap pama ricardo copy 

Prof. Dr. Ricardo P. PAMA – Secretar General al AUAP ,

auap presedinte fondator copy

Prof. Dr. Wichit SRISA- AN – Președinte- fondator și Emerit al Consiliului Consultativ AUAP

auap steve

Prof. univ. dr. Steve O. MICHAEL, Vice - Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Universităţii „Danubius” şi Prorector al Universităţii de Medicină şi Ştiinţă Charles Drew din SUA,

auap teodorescu razvan

 Prof. Dr. George TEODORESCU, Presedintele Danubius Academic Consortium (DAC)

auap serghei

  Prof. dr. Serghey  ZAPRYAGAEV, Voronezh State University, Russian Federation ș.a.

Deosebit de interesante au fost subiectele din agenda acestui eveniment abordate sâmbătă, 20 mai 2017, la Sala Auditorium – Complexul Muzeal de Științele Naturii ”Răzvan Angheluță”, de către membrii AUAP și reprezentanți ai instituțiilor europene (dl. Dragoș DRUMEN – Reprezentanța Comisiei Europene în România, reprezentanți ai Băncii Europene pentru Investiții) și oficialități gălățene (dl. Costel FOTEA – Președintele Consiliului Județului Galați, dl. Marian FILIMON – Președintele Patronatului Întreprinderilor Mici și Mijlocii Galați). Așadar, cu această ocazie, au fost discutate aspecte relevante referitoare la proiectele Fondululu European pentru Investiții Strategice, s-au făcut propuneri de proiecte pentru Regiunea Dunării de Jos iar partea a doua a zilei a fost dedicată tematicii modurilor practice de implicare a perspectivelor din Asia – Pacific în proiectele majore globale și europene de investiții, în vederea pregătirii și implementării unor noi proiecte de investiții importante fiind prezentate exemple de bună practică din zona Asia – Pacific. De asemenea, au fost prezentate și noile provocări ale mediului antreprenorial pentru educația superioară.

Celebrarea unei universități internaționale a reunit nu doar personalități academice și diplomatice din toată lumea ci și studenți din zona Asia- Pacific dar și din Polonia și Franța.

 stud 14 prima

23 de studenți asiatici au trăit, pentru o săptămână, studenția la Universitatea Danubius, participând la cursuri interactive alături de profesorii și colegii lor din România dar și de studenții din Franța și Polonia, aflați în plină mobilitate Erasmus la această Universitate.

stud 17 foi sus

Tinerii asiatici au fost fascinați de tradițiile românești, de dansurile noastre populare și, în special, de mâncarea noastră tradițională, lucruri pe care le-au descoperit în lumea satului românesc, la Șivița, în compania renumitului mester popular Paul BUȚĂ.

stud 14 mancare

 

stud 13 bobby

Se pare că această experiență este pilotul unei durabile colaborări dintre instituțiile membre AUAP (Asociația Universităților din Asia și Pacific) în vederea asigurării unor programe eficiente de mobilități studențești și de cadre didactice astfel încât să poată fi asigurat un flux bidirecțional de studenți și cadre didactice între aceste regiuni ale lumii.

auap 1 daruri

 

POZA ASIATICI copy

La mulți ani, Universitate ”Danubius”!

Purtător de cuvânt -Universitatea ”Danubius”,

Ana Alina  IONESCU DUMITRACHE

Citeşte mai departe ...

Eveniment pentru a fi un părinte (mai) bun și un partener de cuplu împlinit!

AFIS WORKSHOP ADINA KARNER HUTULEACUniversitatea ”Danubius” din Galați, Facultatea de Comunicare și Relații Internaționale, împreuna cu Asociația Human Center, organizează workshopul intensiv cu tema „Calea pentru a fi un părinte (mai) bun și un partener de cuplu împlinit în viziunea noii psihoterapii sistemice”, susținut de conf.univ.dr. Adina Karner Huțuleac, marți, 30 mai, ora 15.00, în Aula Magna.

Workshopul va aborda urmatoarea tematică:

- cunoașterea mintii conștiente;

- dezvoltarea inteligenței emoționale;

- decondiționarea minții inconștiente;

- evaluarea nivelului diferențierii sinelui;

- tehnici de comunicare sănătoasă;

- modalități eficiente de rezolvare a problemelor relaționale.

Din 2005, Adina Karner-Huțuleac  este psihoterapeut principal, formator și supervizor în psihoterapie de familie, președintele Asociației HUMAN CENTER (20015 - prezent), membru al Comitetului Filialei Iași a Colegiului Psihologilor din România, din 2013.

Adina Karner-Huțuleac este conf.univ.dr. la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, unde susține cursuri la nivel de masterat pe domeniul psihoterapiei sistemice de familie și cuplu.

     A publicat patru volume: Violenţa în familie – teorii, particularităţi şi intervenţii specifice (Turliuc, N., Karner-Huţuleac, A., Dănilă, O., 2009), Terapia logopedică. Implementarea mijloacelor informatice, (Tobolcea, I., Karner-Huțuleac, A, 2010), Calitatea vieții pacienților cronici (Karner-Huţuleac, A., 2014) și Atenția, memoria și funcțiile executive: teorie si practica (Karner-Huţuleac, A., 2015).

Acest workshop le permite participanților să dobândească instrumente și abilități necesare dezvoltării conștiente a inteligenței emoționale și gestionării eficiente a conflictelor care survin în relații.

Participarea la workshop este gratuită. Informații suplimentare se pot obține și accesand pagina site-ului universității Danubius : www.univ-danubius.ro .

Workshopul se adresează psihologilor, medicilor, asistenților sociali, asistenților medicali, preoților, profesorilor, studenților și elevilor din județele Galați și Braila și tuturor celor interesați.

Ulterior workshopului se va finaliza grupul de formare a psihoterapeuților în psihoterapie sistemică de familie și cuplu, la care pot participa absolvenți ai facultăților de psihologie, medicină, sociologie, psihopedagogie specială, asistență socială, teologie și studenți ai acestor facultăți în an terminal.

Detalii puteti accesa pe site-ul:

https://www.facebook.com/AsociatiaHumanCenter/about/


Înscrierile la workshop se fac la numarul 0721704207.

 

Purtător de cuvânt - Universitatea ”Danubius”,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

 

Citeşte mai departe ...

ZIUA PORTILOR DESCHISE

Afis Ziua Portilor Deschise18 Mai 2017, ziua în care toți cei interesați de oportunitățile ofertei educaționale a Universității ”Danubius” sunt invitați să se familiarizeze cu mediul academic gălățean, să participe la orele de curs și de seminar ale facultăților de interes pentru cariera la care visează, să viziteze întreg campusul universitar.

Așadar, astăzi, începând cu ora 12.30, se vor desfășura diferite activități dedicate, în special, tinerilor aproape absolvenți de liceu.

Ceea ce este inedit pentru această ediție a Zilei Porților Deschise este participarea unui număr de 56 de liceeni din Republica Moldova care vin pentru a descoperi ceea ce parțial au aflat în luna martie, când echipa Caravanei Danubius i-a vizitat în liceu, la ei acasă, și le-a prezentat oferta educațională a acestei univesități. Tinerii moldoveni nu vin doar în calitate de vizitatori ci au pregătit momente artistice pentru publicul prezent la eveniment.

Desigur, și-au anunțat prezența și liceenii gălățeni interesați de o carieră în domeniul Dreptului, Comunicării, Relațiilor Internaționale, Psihologiei sau Științelor Economice.

POZA ASIATICIPutem spune că săptămâna aceasta Universitatea internațională ”Danubius”  se pare că a ”depășit cifra de școlarizare”   cu 23 de studenți asiatici care au sosit luni pentru a  trăi,  pentru o săptămână,  experiența studentului din România și cu 56 de studenți din Republica Moldova nerăbdători să descopere facultatea potrivită pentru cariera la care visează.

 

Vom reveni cu testimonialele tinerilor după aceasta experiență!

Purtător de cuvânt - Universitatea ”Danubius”,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

 

 

 

Citeşte mai departe ...

Universitatea „Danubius” din Galaţi scoate la concurs posturi didactice vacante - sem. II, anul univ. 2016/2017

sized A Look at Academic Success Coaching Impact on the Adult Student copy

Universitatea „Danubius” din Galaţi scoate la concurs posturi didactice vacante în conformitate cu prevederile Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, ale H.G. nr. 457/2011 privind aprobarea Metodologiei – cadru de concurs pentru ocuparea posturilor didactice şi de cercetare vacante din învăţământul superior şi a prezentei Metodologii.
Dosarul de concurs este constituit de către candidat şi se depune la Universitatea „Danubius” din Galaţi, Bulevardul Galaţi Nr. 3, Departamentul Resurse Umane, între orele 9.00-15.00, în perioada 28 aprilie  2017 – 14 iunie 2017.
Toate informaţiile privind calendarul şi condiţiile de organizare a concursurilor pot fi găsite şi pe site-ul web specializat al M.E.N., la adresa http://jobs.edu.ro/index.php
Concursurile se vor desfăşura la sediile facultăţilor cu respectarea termenului de înscriere din acest anunţ şi a termenelor legale de desfăşurare a probelor de concurs care vor fi făcute publice pe site-ul web al universităţii şi pe site-ul web al concursului asigurat de M.E.N.: http://jobs.edu.ro/index.php

 

LISTA POSTURILOR DIDACTICE VACANTE  SCOASE  LA CONCURS
ÎN SEMESTRUL II
ANUL UNIVERSITAR 2016-2017


FACULTATEA DE DREPT
Departamentul de drept public și drept privat

Profesor, poziţia 8, disciplinele: Dreptul muncii şi securităţii sociale – I, Dreptul muncii şi securităţii sociale – II, Dreptul transporturilor;
Salariul minim de încadrare : 2748 lei

Descriere post

Conferențiar, poziţia 13, disciplinele: Drept administrativ european, Dreptul european al concurenţei;
Salariul minim de încadrare : 1857 lei

Descriere post

Lector, poziţia 27, disciplinele: Drept civil. Teoria obligaţiilor, Drept civil. Contracte, Drept procesual civil II;
Salariul minim de încadrare : 1591 lei

Descriere post

Asistent, poziţia 30, disciplinele: Drept civil. Teoria generală, Drept comercial II, Drept civil. Drepturi reale, Drept civil. Persoanele, Clinică judiciară, Drept internaţional privat;
Salariul minim de încadrare : 1450 lei

Descriere post

 

FACULTATEA DE COMUNICARE ȘI RELAȚII INTERNAȚIONALE
Departamentul de comunicare și stiințe politice

Conferenţiar, poziţia 9, disciplinele: Introducere în psihologie,  Istoria psihologiei.
Salariul minim de încadrare : 1857 lei

Descriere post

Fisa verificare standarde conferentiar poz. 9

 

[Documente utile - PDF]

Calendarul concursului sem. II 2016-2017

Cerere înscriere concurs posturi didactice 2015_2016 sem. II

Declaratie proprie raspundere incompatibilitati

Declaratie proprie raspundere veridicitate informatii

Documente necesare la dosarul de inscriere la concurs

Metodologie si standarde minimale UDG

Coperta dosarului de inscriere la concurs

 

Citeşte mai departe ...

UNIVERSITATEA ”DANUBIUS”: 25 DE ANI DE EXISTENȚĂ, AMPLĂ ANIVERSARE ȘTIINȚIFICĂ INTERNAȚIONALĂ CU PARTICIPAREA EXTRAORDINARĂ A PARTENERILOR DIN ÎNTREAGA LUME

mesh 2 1 1 copy copy

 

AUAP BANNER copy copy

25 de ani de la înființarea Universității ”Danubius” este motivul care va fi sărbătorit într-un triplu context științific international grandios, total inedit, la care vor participa zeci de personalități academice și ale relațiilor internaționale din toate colțurile lumii (Statele Unite ale Americii, Thailanda, Indonezia, Filipine, China, Rusia, Arabia Saudită,India, Israel, Germania) : a 4-a ediție AUAP (Asociația Universităților din Asia și Pacific) a Programului de Leadership Global, a 15- a ediție a Forumului AUAP (Asociația Universităților din Asia și Pacific) de învățare și diseminare, îmbunătățirea unui program eficient de mobilitate a studenților universităților din Asia- Pacific și universităților europene (19 – 21 mai) și cea de a 12 – a ediție a Conferinței științifice internaționale: Integrarea Europeană: Realități și Perspective (EIRP).

În cadrul celei de a 15 a ediții a Forumului AUAP reprezentanții de renume ai educației superioare din Europa și din Asia se vor concentra pe aspecte relevante cu privire la dezvoltarea unor programe eficiente de mobilități studențești și de cadre didactice astfel încât să poată fi asigurat un flux bidirecțional de studenți și cadre didactice între aceste regiuni ale lumii.

Vor participa la aceste evenimente 23 de studenți asiatici care vor trăi experiența studentului din România, la Universitatea ”Danubius” , ca prim pas al mobilităților studențești.

Cele două evenimente organizate sub egida Asociației Universităților din Asia și din Pacific, unul dedicat Programului de Lidership Global iar celălalt dedicat mobilității studenților universităților din Asia- Pacific și universităților europene, reprezintă amprente concrete de punere în practică a concluziilor Conferinței generale a AUAP - Rolul universităţilor în promovarea angajabilităţii studenţilor şi antreprenoriatului, care a avut loc în luna noiembrie a anului trecut în Coreea de Sud, Daegu Health College. În cadrul evenimentului menționat la care au participat liderii educației superioare din întreaga lume, s-a stabilit ca la Universitatea ”Danubius” din Galați, membru al AUAP, să se organizeze, în acest an, a 4-a ediție AUAP a Programului de Lidership Global, a 15- a ediție a Forumului AUAP (Asociația Universităților din Asia și Pacific) de învățare și diseminare, îmbunătățirea unui program eficient de mobilitate a studenților universităților din Asia- Pacific și universităților europene.

Dr. Sung HEE HAM – Președinte al AUAP, Prof. Dr. Ricardo P. PAMA – Secretar General al AUAP, Prof. Dr. Wichit SRISA- AN – Președinte- fondator și Emerit al Consiliului Consultativ AUAP, Conf. univ. dr. Andy PUȘCĂ, membru al Consiliului director al AUAP, Prof. univ. dr. Steve O. MICHAEL, Vice - Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Universităţii „Danubius” şi Prorector al Universităţii de Medicină şi Ştiinţă Charles Drew din SUA precum si domnul Prof. univ. dr. Sompong SANGUANBUN, Royal Thai Ambasador, H.E. Diar NURBINTORO – Ambasador al republicii Indonezia pentru România sunt doar câteva personalități de pe lista keynotespeakerilor acestor evenimente.

Vom reveni cu rezultatele acestor trei evenimente științifice internaționale.

 

Purtător de cuvânt – Universitatea ”Danubius”,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

 

Citeşte mai departe ...

BUNA ADMINISTRARE. IDEI ACADEMICE PENTRU SOLUȚII PRACTICE

diised1 copyIeri, 4. 05. 2017, în Sala Senatului Universității ”Danubius”, masa rotundă cu tema: Buna administrare. Principii și bune practici, a reunit idei și intervenții extraordinare din partea publicului prezent la acest eveniment organizat de către Centrul de Cercetare DISEDD din cadrul Universității ”Danubius”.

Moderatorul acestui eveniment, doamna Prof. univ. dr. Doinița ARITON, a prezentat, în deschiderea evenimentului, istoricul acestui centru de cercetare, lansând invitația tuturor celor interesați de a se integra acestui ”mediu pentru nonconformiști”, de a deveni membri ai acestei ”creșe pentru viitoarele abordări științifice”.

DIISED2 TREIDreptul la bună administrare, transparența decizională, eficiență și eficacitate în administrația publică și calitatea serviciilor publice au fost subiectele-cheie abordate, atât din perspectiva situației existente în România cât și din perspectiva legislativă și politică a altor state, de către speakerii acestui eveniment, respectiv: Prof. univ. dr. Vasilica NEGRUȚ, Prof. univ. dr. Jana MAFTEI și Conf. univ. dr. Gabriela MARCHIS.

Rectorul Universității ”Danubius”, Conf. univ. dr. Andy PUȘCĂ, a salutat inițiativa doamnei Director al Centrului de Cercetare DISEDD, Lect. univ. dr. Mădălina BĂLĂU, de a lansa această nouă rundă de întâlniri care facilitează confruntarea teoriei cu practica și care dă posibilitatea oamenilor dedicați studiului, cercetători, profesori, studenți de a intercaționa cu realitatea astfel cum este relatată de către specialiștii din practica diferitelor domenii.

DIISED3SALA

Organizatorii mulțumesc reprezentanților instituțiilor publice gălățene care au răspuns invitației de a participa la dezbaterile ocazionate de masa rotundă cu tema Buna administrare. Principii și bune practici.

 

Purtator de cuvant - Universitatea "Danubius",

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

Citeşte mai departe ...

MINORITĂȚILE, FACTOR DE STABILITATE SAU INSTABILITATE NAȚIONALĂ. DEPINDE DE NOI!

 

minoritati sala fataCONCLUZIILE WORKSHOPULUI INTENSIV CU DOMNUL DR. GABRIEL MICU, MINISTRU PLENIPOTENTIAR ÎN CADRUL MINISTERULUI AFACERILOR EXTERNE

 

Minoritățile naționale. Un subiect intens discutat, niciodată epuizat. Despre toleranță, identitate națională, respectarea drepturilor și valorilor minorităților naționale s-a discutat ieri, 3 mai, în cadrul unui eveniment deosebit de interesant, Minoritățile în contextul securității internaționale, workshop intensiv organizat de Facultatea de Comunicare și Relații Internaționale din cadrul Universității ”Danubius” în parteneriat cu Centrul de Studii și Cercetări Danubiene, care l-a avut ca invitat special pe domnul Dr. Gabriel MICU, ministru plenipotentiar in cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României.

Reprezentanți ai institutiilor publice locale și ai diferitelor minorități, studenți, liceeni, cadre didactice au dezbătut împreună cu domnul dr. Gabriel MICU, unele dintre cele mai controversate aspecte referitoare la ampla problematică a minorităților.

Experiența profesională a invitatului special în domeniul dreptului internațional publi și-a spus cuvântul în reușita acestei Întâlniri. Domnia sa a deschis dezbaterea printr-o prezentare prealabilă a unor aspecte conceptuale referitoare la minorități, comunități etnice, securitate națională și internațională, conducând discuțiile în zona practică, a problemelor reale cu care se confruntă minoritățile naționale în România, zonă care, la invitația moderatorului acestui eveniment, domnul Prof. Univ. Dr. Tutu PISLEAG, s-a bucurat de numeroase intervenții din partea practicienilor, a oamenilor care reprezintă, lucrează efectiv și se confruntă zilnic cu problemele diferitelor minorități naționale.

minoritati sala

Clarificările terminologice prezentate de către domnul dr. Gabriel MICU referitoare, de exemplu, la națiune, la sintagma de minoritate nationala intâlnită în Constituția României comparativ celei de comunitate etnică întâlnită în Constitutiile altor state sau la rolul pe care îl joacă minoritățile naționale în balanța stabilității sau instabilității securității naționale au fost potrivite pentru auditoriul eterogen prezent la acest eveniment, în special pentru studenții Facultății de Comunicare și Relații Internaționale și ai Facultății de Drept, viitori specialiști în relații internaționale, diplomați, consuli, profesioniști în domeniul dreptului internațional public pentru care, aceste concepte vor deveni rutina profesiei.

Desigur problematica minorităților naționale a impus, și după acest workshop intensiv, un repetitio , rămânând spre a fi discutate alte importante aspecte referitoare la acest subiect.

Organizatorii multumesc institutiilor publice și altor asociații și organizații (Uniunii Democrate a Turcilor din Romania (filiala Galati) si  Aliantei Romilor din Judetul Galati, Centrul Regional de Cazare si Proceduri pentru Solicitantii de Azil Galati, Inspectoratul Judetean de Politie Galati, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Galati, Consiliul Judetean Galati, Primaria Galati, Politia Locala Galati, Casa Corpului Didactic si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului) pentru participarea activa la acest eveniment.

 

Purtător de cuvânt – Universitatea ”Danubius”

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

 

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Stai Conectat

captcha  

neuvoojooble

Sus