Danubius Foreign Language Centre - ECL

Contact

Reprezentant autorizat Danubius Foreign Language Centre:

ECL LOGO Ana-Iuliana Mihai Telefon:
+40.372.361.102

E-mail:

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Program: luni-vineri: 8:00-16:00

Adresă:
Bd. Galaţi nr. 3, clădirea C, etaj 1, camera C12, municipiul Galaţi, judeţul Galaţi.

Examene

Candidații au posibilitatea de a opta pentru susţinerea examenului COMPLEX ori pentru examen parţial (examen ORAL sau examen SCRIS).

Examen complex = examen scris + examen oral

Examene parţiale:

- Examen scris (Reading + Writing)

- Examen oral (Listening + Speaking)

EXAMEN COMPLEX

Componente:

Înțelegerea discursului vorbit (L)

Examinare orală (S)

Înțelegerea discursului scris (R)

Examinare scris (W)

EXAMEN ORAL

Componente:

Înțelegerea discursului vorbit (L)

Examinare orală (S)

EXAMEN SCRIS

Componente:

Înțelegerea discursului scris (R)

Examinare scris (W)

Testul oral se susţine în faţa unei comisii formate din doi membri: doi candidaţi poartă o conversaţie dirijată pe subiecte date, urmată de propria lor descriere a unei imagini sau a unei serii de imagini date. Testarea celorlalte trei aptitudini se face în scris, cu ajutorul calculatorului şi al foilor de examen tipizate. Candidatul are de rezolvat două subiecte pentru fiecare din cele patru aptitudini lingvistice, încât să dovedească pe parcursul a opt subiecte diferite că are cunoştinţe corespunzătoare cerinţelor nivelului pentru care a optat. În acest fel nu există riscul ca lipsa de cunoștințe de vocabular pe un anume subiect să poată avea un efect hotărâtor asupra succesului la examen.

Pentru informaţii cu privire la taxele de examinare contactaţi reprezentantul centrului.

Testările au loc conform unui calendar la nivel internaţional.

Pentru detalii referitoare la modul de examinare, datele examinării, limbile testate, alte centre ECL din România, ghidul candidatului, mostre de teste, accesaţi adresa Centrului Naţional E.C.L. ( http://www.ecl.org.ro ) sau adresa Consorţiului European ECL (http://eclexam.eu/exam-dates-2/)

TABEL COMPARATIV AL DIFERITELOR NIVELE DE EXAMINARE

Common European Framework Levels

Pitman Qualifications

Cambridge Examinations ECL

Proficient User
C2 Mastery

Advanced

CPE -
C1 Effective Proficiency Higher Intermediate CAE Nivel C1
Independent User B2 Vantage Intermediate 1st class
FCE
Nivel B2
B1 Threshold Intermediate

PET

YLE Movers

Nivel B1
Basic User A2 Waystage Elementary Level KET & YLE Flyers Nivel A2
A1 Breakthrough Basic Level YLE Starters -

Certificatele ECL

CERTIFICATUL ECL - ECHIVALAREA PROBEI C LA BACALAUREAT

Elevii de liceu, din an terminal sau din clasele a X-a sau a XI-a, își pot echivala din timp rezultatele probei C la bacalaureat (evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie intențională) în cinci limbi: engleză, germană, franceză, spaniolă, italiană, conform Ordinului de Ministru nr. 5905/2016.

Elevii interesați de examene ECL, pot contacta Centru Regional de Examinare ECL – Danubius Foreign Language Centre la numărul de telefon +40.372.361.102, prin email (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ; This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) sau la sediul centrului (Bd. Galaţi nr. 3, clădirea C, etaj 1, camera C12, municipiul Galaţi, judeţul Galaţi).

Modele de teste online pot fi consultate la http://eclexam.eu/sample-tests/

Având o valabilitate nelimitată, certificatele ECL sunt recunoscute în spațiul european, dar şi în unele țări din Asia, America, Africa (http://eclexam.eu/exam-centers/) și se adresează tuturor celor interesați de aprofundarea cunoștințelor lingvistice în una dintre cele 15 limbi străine. Certificarea E.C.L. constituie un document util la angajare, promovare în carieră sau studii.

CERTIFICATUL ECL - ADMITEREA LA STUDII UNIVERSITARE DE LICENŢĂŞI MASTER

Certificate ECL de competență lingvistică de nivel minim B1, cu valabilitate nelimitată, sunt acceptate pentru înscrierea candidaților la admiterea pentru programele de studii universitare cu predare în limba engleză, sau română.

Candidaţii interesaţi pot contacta Centru Regional de Examinare ECL – Danubius Foreign Language Centre la numărul de telefon +40.372.361.102, prin email (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ; This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) sau la sediul centrului (Bd. Galaţi nr. 3, clădirea C, etaj 1, camera C12, municipiul Galaţi, judeţul Galaţi).


Certificatele tip ECL emise de European Consortium for the Certification of Attainment in Modern Languages – Consorţiul European pentru Certificarea Competenţelor Lingvistice sunt documente utile persoanelor care doresc să se integreze în spaţiul european. Ele constituie o componentă utilă la angajare sau promovare, similar cu Paşaportul European al Limbilor.

Testele sunt concepute uniform pentru limbi precum: română, engleză, italiană, germană, maghiară, spaniolă, sârbă, poloneză, bulgară, slovacă.

Testele şi certificatele au valabilitate nelimitată şi sunt recunoscute în spațiul european, dar şi în unele țări din Asia, America, Africa (http://eclexam.eu/exam-centers/).

Examenele ECL testează capacitatea orală şi de scris, de a folosi limba în comunicarea cotidiană pe subiecte practice, profesionale şi personale, cu grade diferite de complexitate.

Testul de limbă ECL monolingv nu cuprinde teste de gramatică sau traduceri. Are patru niveluri conform CECR (A2, B1, B2, C1), fiecare nivel testând şi evaluând cele patru aptitudini lingvistice fundamentale:

 

ORAL:

· înţelegerea discursului oral;

· exprimarea orală (vorbire).

 

SCRIS:

· înţelegerea discursului scris (citire);

· exprimarea scrisă (compoziţie).

 

Danubius Foreign Language Centre

ECL-GALATI-ROMANIA

CENTRU DE TESTARE LINGVISTICĂ - CENTRU ACREDITAT DE TESTARE ECL (European Consortium for Languages)

Începând din februarie 2018, Universitatea Danubius din Galați,prin centrul său de limbi străine - Danubius Foreign Language Centre - s-a afiliat la rețeaua de centre acreditate ECL, devenind astfel Centru Regional de Examinare ECL, eliberând certificate ECL de competenţă lingvistică pentru limbile:

 1200px Flag of Romania.svg  uk flag  italy
 română  engleză  italiană

 

CERTIFICAT DE COMPETENŢĂ ÎN LIMBI MODERNE

Danubius Foreign Language Centre a fost creat ca urmare a solicitărilor crescânde de evaluare şi recunoaştere a abilităţilor lingvistice, prin acordarea de certificate cu o largă acoperire naţională şi, în special, internaţională.

Persoanele interesate de a susține examinarea în vederea obţinerii Certificatului ECL internaţional de competenţe lingvistice de nivel A2 (începător) / B1 (elementar) / B2 (mediu) / C1 (avansat) în concordanţă cu cerinţele CCER/CEFR (Cadrul european comun de referinţă pentru limbi / The Common European Framework of Reference for Languages) se pot adresa Danubius Foreign Language Centre.


Noul nostru centru acreditat de testare lingvistică vă așteaptă cu drag pentru susținerea examenelor într-un ambient modern şi confortabil.

FACULTY OF LAW

Chief Secretary: Anca Alexandra Dodan
Tel: +40.372.361.207
E-mail: drept@univ-danubius.ro
 

FACULTY OF ECONOMIC SCIENCES

Chief Secretary: Viorica - Veronica Serea
Tel: +40.372.361.217
E-mail: economic@univ-danubius.ro

FACULTY OF COMMUNICATION AND INTERNATIONAL RELATIONS

Chief Secretary: Daniela Tănase
Tel: +40.372.361.227
E-mail: cri@univ-danubius.ro

Rector's Office

Senior Assistant to the Rector:
Mihai Ana-Iuliana
Information for Students: +40.372.361.251
Inter-Institutional Relations: +40.372.361.102
Fax: +40.372.361.290
E-mail: rectorat@univ-danubius.ro
 
Sus