TEDx GalaţiED - Satelitul local al marilor sclipiri a monitorizat educația la Universitatea ”Danubius”

 

ted primaTEDx GalaţiED, eveniment cu licență internațională TED,  a avut loc sâmbătă, 21 februarie, la Universitatea ”Danubius” din Galați.

Vedeta evenimentului TEDx GalaţiED - supranumit de către organizatori satelitul local al marilor sclipiri, a fost educatia.  Conferinta cu tema Education in a colorful spectrum,a fost organizată ca la carte  de un grup de tineri voluntari și s-a bucurat de un succes extraordinar, printre participanți numărându-se  studenți și cadre didactice din toată țara precum, din Republica Moldova precum  și din Statele Unite ale Americii.

Douasprezece modele educaționale de succes din țară și din străinătate au adus pe scena evenimentului idei inovative și aspecte pozitive ale educației din perspective diferite. Asadar, tematicile acestui eveniment au adus în prim plan:  educaţia prin artă; importanța coachingului la nivel personal; importanța auto-educaţiei în viaţa personală atât a tinerilor, cât şi a adulţilor; construirea unui model educaţional, care să pună accent pe caractere, prin sport;ted 1 Impactul învăţării nonformale în societate; Dezvoltare personală prin DRUMMING; Inovaţia în Educaţie adusă de Şcoala de Valori în Societatea Românească; Universitatea Alternativă, un model educațional care cultivă autonomia în învățare și impactul tinerilor în societate; Cum inovează educaţia programul oferit de către Teach For Romania; Valoarea şi contribuţia pe care o aduce munca în ONG-uri la îmbunătăţirea sistemului educaţional românesc; Rasismul - provocările globalizării și  Cum putem îmbunătăţi sistemul educaţional românesc actual şi cum pot sistemele alternative de educaţie contribui la construirea unui sistem de calitate.

Universitatea ”Danubius” nu a fost doar gazdă a acestui eveniment. Prof. univ. dr. Steve O. Michael, colaborator al acestei universități, a fost unul ted 4 stevedintre Keyspeakerii evenimentului și a adus pe scena acestui eveniment problematica rasismului în contextul globalizării. Pentru domnul Prof. univ. dr. Steve Michael a fost a doua experiență  TED, în urmă cu doi ani fiind invitat special  al unei conferințe TED în Statele Unite ale Americii.

Felicitări organizatorilor și la cât mai multe idei inovatoare pentru o altfel de educație!

Șef Birou Relații Publice,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Sus